Starptautiskā izstāde «Hannover Messe 2010»

Hannoverē, Vācijā, no 19. līdz 23. aprīlim notika ikgadējā starptautiskā izstāde «Hannover Messe 2010». Šobrīd tā ir vadošā izstāde jauno tehnoloģiju, materiālu un ideju jomā ar 60 gadu ilgu vēsturi. Tradicionāli galvenās jomas ir rūpnieciskā automatizācija, piedziņa un automatizācija, enerģētika u. c. Īpaši liela uzmanība apmeklētāju vidū tika pievērsta tieši atjaunojamās enerģijas tehnoloģijām, kuru ietvaros organizatori šogad bija izveidojuši stendu «MobiliTec» 4000 kvadrātmetru platībā un tika demonstrētas elektriskās piedziņas transportlīdzekļi. Izstādes laikā notika arī daudzas diskusijas un forumi, kuros uzņēmēji no visas pasaules stāsta par saviem produktiem un iesaista diskusijās arī pārējos dalībniekus.

Rīgas Tehniskās universitātes pārstāvji izstādes laikā apzināja jaunākos produktus, tehnoloģijas un tendences, kas nepieciešamas darbā ar potenciāli komercializējamām izstrādnēm. Ar atsevišķiem ražotājiem tika nodibināti kontakti un pārrunātas sadarbības iespējas ar RTU.

Šogad izstādes moto bija «efektivitāte, inovācija, ilgtspēja» un tajā piedalījās 4800 dalībnieki no 64 valstīm ar kopējo apmeklētāju skaitu – 150 000.

Renārs Reklaitis, ITPC Tehnoloģiju pārneses kontaktpunkts

ERAF logo